Dogodek Enost z materjo Zemljo

Domorodna ljudstva niso želela deliti svojega vedenja in modrosti z ostalim svetom, v zadnjem času pa se nekaj spreminja in začeli so se odpirati. Iz želje dati svetu, kar imajo, smo se dogovorili s Timom, severno ameriškim indijancem, da nam bo preko svojega tradicionalnega domorodnega izročila in svoje življenjske poti predstavi pomen povezanosti in skupnega življenja z Zemljo.

Na srečanju, ki se je zgodil v izvedbi zavoda WellBe in Evisense v Kinu Šiška, v nedeljo, 4.11.2012,  je Tim predstavil in pokazal svoj pogled na brezpogojno ljubezen, povezanost in pomen planeta na katerem živimo. Z nami je delil modrosti svoje indijanske tradicije, preko obrednih pesmi in pripovedovanja zgodb je razkril poglede in načine povezovanja z Naravo in stvarstvom, kot so ga naučili njegovi indijanski dedje in starešine.

“Indijanci si ves čas pripovedujemo zgodbe. Prav začuden sem bil, ker Evropejci tega niste vajeni. Za zgodbe si je treba vzeti čas. Le tako se lahko zgodi čarovnija, ko se duša dotakne duše. In to je edino, kar v življenju resnično šteje. Ne glejte me vendar tako kritično! Samo uživajte v zgodbi.”
Tim Sikyea

Foto: Jernej Leben

Napovednik potilnic

Napovednik potilnic

Ste že kdaj zbrali pogum in ste oviti v brisačo zlezli v nizko kupolo iz drevesnih vej, pokrito s platnom in z odejami, postavljeno sredi narave? Ste se že prepustili petju indijanskih pesmi, sredi popolne teme, v vročini in pari? Pridružite se nam, kajti le izkušnja šteje.

   Informacije o potilnicah

Mediji o nas

Mediji o nas

Preberite, poslušajte ali poglejte kaj so v medijih zapisali o naši filozofiji, društvu za kakovost življenja Zemlja Mati, kulturni dediščini severnoameriških Indijancev ter starodavnih modrosti in skrivnosti domorodnih ameriških ljudstev.

   Kaj so zapisali v medijih?

Tim Sikyea

Tim Sikyea

Tim Sikyea že več kot 40 let izvaja tradicionalne indijanske obrede in oživlja modrost svojih prednikov in njihovo kulturo. S pogovori, govori, intervjuji in obredi uči ljudi, kako naj si pomagajo, uči jih na novo odkriti veselje, ceniti življenje in biti srečen.

   Več o indijanskem zdravilcu