Dogodek SLOVENIA stands with Standing Rock

Slovenska podpora ameriškim staroselcem

Gibanju Stand with Standing Rock (Stoj s Standing Rock) smo se v nedeljo 20. novembra 2016 v prostorih Waldorfske šole v Ljubljani ob 17.uri pridružili vsi, ki želimo podpreti pravico do dostopa do čistih neokrnjenih vodnih virov in zahtevo po spoštovanju pogodbe Fort Laramie, ki je leta 1868 sjujskemu plemenu podelilo pričujoče ozemlje in reke.

Problematiko pravice dostopa do čistih voda prepoznavamo za svojo tudi številni aktivist na področju ekologije kot tudi povsem »navadni« slovenski državljani. Kot taki, smo se združili pod okriljem civilne iniciative Urške Bratkovič in Igorja Štruclja ter izrazili svojo podporo mirnim bojevnikom v Dakoti, z bobnanjem in petjem indijanskih svetih pesmi ter petjem staroslovenskimi pesmimi.

V ospredje smo postavili namero za ozaveščanje in ohranjanje skupnega spoštljivega odnosa do svetosti življenja ljudi na Zemlji in do Vode, ki je življenje.

Več najdete na spletni strani.

Foto: Andreja Basle in Tomislav Jukić

Napovednik potilnic

Napovednik potilnic

Ste že kdaj zbrali pogum in ste oviti v brisačo zlezli v nizko kupolo iz drevesnih vej, pokrito s platnom in z odejami, postavljeno sredi narave? Ste se že prepustili petju indijanskih pesmi, sredi popolne teme, v vročini in pari? Pridružite se nam, kajti le izkušnja šteje.

   Informacije o potilnicah

Tim Sikyea

Tim Sikyea

Tim Sikyea že več kot 40 let izvaja tradicionalne indijanske obrede in oživlja modrost svojih prednikov in njihovo kulturo. S pogovori, govori, intervjuji in obredi uči ljudi, kako naj si pomagajo, uči jih na novo odkriti veselje, ceniti življenje in biti srečen.

   Več o indijanskem zdravilcu

Očiščevalna potilnica

Očiščevalna potilnica

Očiščevalna potilnica oziroma indijanska savna je del kulturne dediščine severnoameriških Indijancev.
Je starodavni duhovni obred, ki očisti in zdravi štiri nivoje človeka – njegovo fizično, čustveno, mentalno in duhovno telo.

   Več o savni sredi narave