Loading Dogodki

Indijanske potilnice z obredom v počastitev prednikov 2020

23 oktobra - 1 novembra

INDIJANSKI OBREDI

Severnoameriški Indijanci imajo več tisoč let staro kulturo, ki je nedvomno zelo tesno povezana z naravo in z vsemi bitji na naši Zemlji. Imamo posebno srečo, da Tim Sikyea kulturno dediščino, ki jo prinaša od doma, deli z nami. Skupaj z njim imamo možnost izkušati starodavno duhovnost iz »prve roke«. Del kulturne dediščine so tudi starodavni duhovni obredi, ki so jim nedvomno pomagali pri osebni in kolektivni rasti, doseganju višjih vrednot, spoznavanju višje zavesti. Za doseganje višjih ravni zavesti pa je potrebno očiščevanje, zdravljenje …, ki so ga in ga še vedno dosegajo s pomočjo svetih obredov.

OBRED V POČASTITEV PREDNIKOV
Tokrat bomo posebno pozornost posvetili našim prednikom, ki jih bomo počastili v očiščevalnih potilnicah. Prednikov se lahko spomnimo in jim darujemo njim ljubo hrano in pijačo, šopkom rož, morda tudi z njihovimi slikami.

“Izkažimo spoštovanje prednikom. Brez njih nas ne bi bilo!” Tim Sikyea

O INDIJANSKI POTILNICI

Vabljeni na indijanske očiščevalne potilnice, ki delujejo v povezavi s štirimi osnovnimi elementi: zemlja, ogenj, voda in zrak. Vsi ti elementi delujejo na fizično, čustveno, mentalno in duhovno telo človeka. V obredu se dogaja očiščevanje in zdravljenje na vseh nivojih v skladu z vsakim posameznikom. Med obredom lahko molimo, prosimo, se zahvaljujemo, predvsem pa se prepustimo.

KAJ POTREBUJEMO ZA POTILNICO?

 • Bombažno brisačo ali dve ter bombažno podlogo za sedenje na tleh,
 • poleg spodnjega perila moški potrebujejo večjo brisačo za okoli pasu, ženske pa dolgo bombažno krilo, majico in po potrebi še eno brisačo,
 • topla oblačila (po končanem obredu),
 • 1 ali 2 zavitka tobaka (za prošnjo, zahvalo),
 • krožnik, skodelico in žlico,
 • če boste ostali več dni, potrebujete šotor, spalno vrečo, mehko podlogo za spanje…

PRIJAVE

»Tabori so namenjeni vsem članom Društva Zemlja Mati, ki se udeležujejo očiščevalnih potilnic in drugih obredov in niso predvideni za kakršnekoli druge oblike bivanja ali počitnikovanja«.

Prosimo za pravočasno prijavo na obred očiščevalne potilnice (vsaj 3 dni prej), ki vam zagotavlja prosto mesto v potilnici in topel obrok, s katerim se zaključi obred. Informacije in prijave:

DODATNE INFORMACIJE       

 • V tabor je priporočljivo priti najkasneje do 13. ure. Če bi prišli kasneje, predhodno pokličite. V tabor boste iz Ljubljane prispeli po približno 1.5 ure vožnje.
 • Dnevni stroški, v obliki priporočljive donacije, se poravnajo vsak dan pri blagajničarki društva. Letna članarina znaša 20 €.
 • Priporočljivo je uživanje lahke hrane pred obredom ali se celo postiti.
 • Obreda se ne morejo udeležiti ženske v času menstruacije. Priporočamo, da v tem času niso prisotne v taboru.
 • 48 ur pred in med obredom ni dovoljeno uživati alkohola in drugih drog, prav tako se v času tabora vzdržimo spolnih odnosov.

Prisrčno vabljeni!

Društvo za kakovost življenja Zemlja Mati

Podrobnosti

Začetek:
23 oktobra
Konec:
1 novembra
Kategorija:

Organizator

Društvo za kakovost življenja Zemlja Mati
Telefon:
031 709 652 (Bojana), 040 381 778 (Irena)
Email:
bojanaja@gmail.com, irena.zeljan@guest.arnes.si

Prizorišče

Bela krajina
Mala Sela 1
Adlešiči, 8341 Slovenija
+ Google zemljevid