Loading Dogodki
 • Dogodek društva za kakovost življenja Zemlja Mati.

Indijanske potilnice z obredom v počastitev prednikov 2016

30. oktobra, 2016 - 6. novembra, 2016

INDIJANSKI OBREDI

Severnoameriški Indijanci imajo več tisoč let staro kulturo, ki je nedvomno zelo tesno povezana z naravo in z vsemi bitji na naši Zemlji. Imamo posebno srečo, da Tim Sikyea kulturno dediščino, ki jo prinaša od doma, deli z nami. Skupaj z njim imamo možnost izkušati starodavno duhovnost iz »prve roke«. Del kulturne dediščine so tudi starodavni duhovni obredi, ki so jim nedvomno pomagali pri osebni in kolektivni rasti, doseganju višjih vrednot, spoznavanju višje zavesti. Za doseganje višjih ravni zavesti pa je potrebno očiščevanje, zdravljenje …, ki so ga in ga še vedno dosegajo s pomočjo svetih obredov. Obred vodi Tim Sikyea, indijanski zdravilec.

OBRED V POČASTITEV PREDNIKOV
Tokrat bomo posebno pozornost posvetili našim prednikom, ki jih bomo počastili v očiščevalnih potilnicah. Prednikov se lahko spomnimo in prinesemo njihove slike, jih obdarimo z rožami, morda tudi s hrano in pijačo.

“Izkažimo spoštovanje prednikom. Brez njih nas ne bi bilo!” Tim Sikyea

 

O INDIJANSKI POTILNICI

Vabljeni na obred indijanske očiščevalne potilnice, ki deluje v povezavi s štirimi osnovnimi elementi (ogenj, voda, zrak, zemlja). Vsi ti štirje elementi delujejo na štiri telesa človeka: fizično, čustveno, mentalno in duhovno telo. V obredu se dogaja čiščenje in zdravljenje vseh nivojev telesa v skladu z nami, z našimi trenutnimi potrebami, molitvami, prošnjami, zahvalami, ki smo jih izrekli.

KAJ POTREBUJEMO ZA POTILNICO?

 • Brisačo ali dve (za sedenje na tleh),
 • poleg spodnjega perila moški potrebujejo večjo brisačo za okoli pasu, ženske pa dolgo bombažno krilo, majico in po potrebi še eno brisačo,
 • topla oblačila (po končanem obredu),
 • 1 ali 2 zavitka tobaka (za prošnjo, zahvalo),
 • krožnik, skodelico in žlico (za vsak slučaj),
 • če boste ostali več dni potrebujete šotor, spalno vrečo, mehko podloga za spanje…

 

PRIJAVE

Prosimo za pravočasno prijavo na obred očiščevalne potilnice (vsaj 3 dni prej), ki vam zagotavlja prosto mesto v potilnici in topel obrok, s katerim se zaključi obred. Informacije in prijave:

 

DODATNE INFORMACIJE

 • V tabor je priporočljivo priti najkasneje do 13. ure. Če bi prišli kasneje, predhodno pokličite. V tabor boste iz Ljubljane prispeli po približno 1.5 ure vožnje.
 • Dnevni stroški, v obliki priporočljive donacije, se poravnajo vsak dan pri blagajničarki društva. Letna članarina znaša 20 €.
 • Priporočljivo je uživanje lahke hrane pred obredom ali se celo postiti.
 • Obreda se ne morejo udeležiti ženske v času menstruacije. Priporočamo, da v tem času niso prisotne v taboru.
 • 48 ur pred in med obredom ni dovoljeno uživati alkohola in drugih drog, prav tako se v času tabora vzdržimo spolnih odnosov.

 

Prisrčno vabljeni!

Društvo za kakovost življenja Zemlja Mati

Podrobnosti

Začetek:
30. oktobra, 2016
Konec:
6. novembra, 2016
Kategorija:

Organizator

Društvo za kakovost življenja Zemlja Mati
Telefon:
041 246 504 (Nenad), 041 657 444 (Miloš)
Email:
nenad.djokovic@gmail.com, info@zemlja-mati.si

Prizorišče

Bela krajina
Mala Sela 1
Adlešiči, 8341 Slovenija
+ Google zemljevid