Loading Dogodki
  • Dogodek društva za kakovost življenja Zemlja Mati.

Ples Zemlje 2016

12. avgusta, 2016 - 19. avgusta, 2016

Prepoznajmo in počastimo tudi DUHOVNO RAVEN Matere Zemlje!

PLES ZEMLJE, ki ga vodi Tim Sikyea, bo letos desetič v Sloveniji, v Malih selih, blizu Adlešičev. Obred se bo pričel 12.8. s prižiganjem svetega ognja in zaključil 19.8. z ugašanjem svetega ognja.

Vabljeni na potilnice že pred začetkom Plesa Zemlje, saj se bo poletni tabor s potilnicami začel že 3. avgusta. Več o Plesu Zemlje si lahko preberete v prispevku: Indijanski obredi-Ples Zemlje.

INFORMACIJE IN PRIJAVE

Za več informacij in prijavo  kontaktirajte:

 

PRIJAVE

Prosimo za pravočasno prijavo na obred očiščevalne potilnice (vsaj 1 teden prej), ki vam zagotavlja prosto mesto v potilnici in topel obrok, s katerim se zaključi obred.

Kako lahko sodelujem?

Kogar zanima, da bi sodeloval na obredu Plesa Zemlje, naj se javi. V očiščevalni potilnici se lahko vsakdo obveže in da zavitek  tobaka s posebnim namenom sodelovanja kot:

  • varuh svetega ognja,
  • plesalec,
  • za kuhanje v taboru, za pomoč v kuhinji,
  • postavitev in organizacija tabora,
  • skrb za smeti, za nabavo hrane,
  • skrb za jedilnico,
  • skrb za bobnarje, deklice s pipo, plesalce,
  • skrb za »moon time« ženske.

 

Plesalke, plesalci

Plešejo lahko le tisti, ki so že bili na »Iskanju vizije« v tri do štiri dnevni osami. Vsi ostali ste vabljeni na ples kot pod-porniki in se zunaj svetega kroga pridružite plesu, molitvi, zahvali za Mater Zemljo. V ta namen lahko udeleženci-podporniki naredite tobakove mošnjičke, molitve – 280 mošnjičkov, privezanih na vrvico in navitih na palico, ki jih bodo plesalci pred plesom prepletli okoli dreves svetega kroga.

O Plesu Zemlje

Obred je namenjen zahvali Materi Zemlji, za vse kar nam daje, za življenje na tem lepem modrem dragulju. Ljudje pogosto ne znamo primerno skrbeti zanjo in se ne zavedamo kaj vse nam nudi in kaj vse se lahko naučimo od nje. Vse kar potrebujemo za naše življenje na fizični ravni prihaja od nje. Hrana, obleka, mate-riali za hiše, avtomobile.., celo “plastik fantastik”, kot pravi Tim, prihaja od nje. Najpomembnejša učenja, ki se jih lahko naučimo, so sprejemanje, dajanje in brezpogojna ljubezen. Uči nas, če ji le znamo prisluhniti, jo začutiti, zato so takšni obredi, meditacije, kontemplacije pomembne.
Ples Zemlje nas skuša popeljati v harmonijo z energijo Matere Zemlje skozi ples in ob spremljavi svetega bobna z obrednimi pesmimi, ki jih pojemo s pozornostjo, hvaležnostjo in ljubeznijo. Plesalci se žrtvujejo s 4 dnevnim plesom brez hrane in vode in ji s tem izkažejo spoštovanje, zahvalo za njeno brezpogojno ljubezen in skrb za vse njene prebivalce in kraljestva.

V simboliki Plesa Zemlje je posebna lepota. Na sredini posajeno drevo življenja predstavlja Mati Zemljo, krog sedmih vrtnic okoli drevesa pa žensko načelo. Ker so ženske v žarišču tega obreda, plešejo v sredini, moški pa na obodu svetega kroga, ki ga omejuje osemindvajset parov brez. Ples pomeni štiri dni molitev, zahval in čaščenja Matere Zemlje in preko vsega stvarstva tudi Stvarnika.

Prisrčno vabljeni!

Društvo za kakovost življenja Zemlja Mati

Podrobnosti

Začetek:
12. avgusta, 2016
Konec:
19. avgusta, 2016
Kategorija:
,

Organizator

Društvo za kakovost življenja Zemlja Mati
Telefon:
041 246 504 (Nenad), 041 657 444 (Miloš)
Email:
nenad.djokovic@gmail.com, info@zemlja-mati.si

Prizorišče

Bela krajina
Mala Sela 1
Adlešiči, 8341 Slovenija
+ Google zemljevid