Pravno obvestilo in splošni pogoji

Pravno obvestilo

Predmet tega obvestila so spletne strani Društva za kakovost življenja Zemlja Mati.

Vsebine in fotografije, objavljene na spletnem mestu Zemlja Mati so last Društva za kakovost življenja Zemlja Mati in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, pri čemer morajo ohraniti tudi vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah.
Vsebina, objavljena na teh spletnih straneh, se lahko reproducira le v nekomercialne namene, pri čemer mora ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah. Pri uporabi vsebine je obvezna navedba vira. Vsebine, objavljene na teh spletnih straneh, se ne sme prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja Društva za kakovost življenja Zemlja Mati.
Na spletnem mestu Zemlja Mati so objavljene povezave na spletne strani drugih podjetij/organizacij. Nad vsebinami na teh spletnih straneh Društvo za kakovost življenja Zemlja Mati nima nadzora, zato zanje ne prevzema nobene odgovornosti.

Nekatere slike, ki so uporabljene na teh spletnih straneh, so bile objavljene na internetu in se smatrajo za javno last, ker niso bile zaščitene z zakonom o avtorskih pravicah. Viri teh slik so tako imenovane “free galerije”. Če z uporabo slike kršimo avtorske pravice, nas kontaktirajte in slika bo odstranjena.

Politika zasebnosti

Društvo za kakovost življenja Zemlja Mati zagotavlja, da v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) po svojih najboljših močeh varuje osebne podatke uporabnikov spletne strani www.zemlja-mati.si.

Društvo za kakovost življenja Zemlja Mati obdeluje osebne podatke, ki jih je pridobil na podlagi prijave posameznika na spletni strani www.zemlja-mati.si, na podlagi osebne pisne privolitve posameznika na dogodku ali na podlagi pogodbenega razmerja s posameznikom in podatke potrebuje za sklenitev ali izpolnjevanje pogodbene obveznosti, skladno z veljavnim zakonom.

Obdelava pomeni zbiranje, shranjevanje ali združevanje podatkov v zbirkah osebnih podatkov, spreminjanje, uporabo ali sporočanje, vključno s prenosom, iskanjem, blokiranjem in brisanjem. Osebni podatki posameznikov se shranjujejo in uporabljajo le toliko časa, dokler je to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so se zbirali ali nadalje obdelovali.

 

Varovanje podatkov

Društvo za kakovost življenja Zemlja Mati kot samostojen upravljavec zbirke osebnih podatkov pridobljene osebne podatke posameznika varuje skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov ter jih v nobenem primeru ne bo posredoval ali razkril tretjim osebam.

Osebne podatke posameznika upravljavec zbirke obdeluje in jih hrani za dosego namena, zaradi katerega jih je posameznik posredoval: za pošiljanje elektronskih sporočil in digitalnih vsebin, obveščanje o dogodkih, za namene neposrednega trženja, do preklica privolitve.

Posameznik lahko kadarkoli zahteva vpogled, prepis, dopolnitev, popravek, blokiranje ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma prekliče svojo privolitev k obdelavi osebnih podatkov s pisno zahtevo, poslano na naslov info@zemlja-mati.si.

 

Spoštovanje določb politike zasebnosti

Z obiskom spletne strani www.zemlja-mati.si se strinjate z vsemi tukaj navedenimi omejitvami in pogoji. Če se ne strinjate z vsemi, vas prosimo, da te strani ne uporabljate. Morebitne spremembe politike zasebnosti bomo objavili na teh straneh, zato prosimo redno preverjajte politiko zasebnosti.

 

Piškotki

Spletno mesto www.zemlja-mati.si uporablja piškotke za zagotavljanje boljše kakovosti spletne izkušnje, analizo uporabe in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko izbrišete ali onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji »pomoč« (»help«) vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste onemogočili piškotke, vam nekatere podstrani morda ne bodo delovale pravilno.

Če vsebino našega spletnega mesta delite preko teh omrežij ali uporabljate njihove storitve, vam lahko te strani naložijo piškotke,  s katerimi pa mi ne moremo upravljati. Pogoje uporabe teh piškotkov najdete na družbenih omrežij.